Przyśpieszenie

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • marcindvd
    Classic
    • 2011
    • 10

Przyśpieszenie

Zamieszczone przez loru
    Zamieszczone przez Zorr
    .. ale przedział cenowy zahacza o siebie więc porównywanie jest jak najbardziej na miejscu. Ktoś kto chce kupić auto dysponuje jakąś kwotą i potrzebami a nie operuje płytami podłogowymi ;-)
    owszem w przedziale cenowym tak przy czym O2 jest skazana na przegraną w tym pojedynku, biorąc pod uwagę myślenie przeciętnego Kowalskego "po co mam jeździć kurakiem jak mogę PASSATEM"
    dlatego przynajmniej my bądźmy bardziej obiektywni o porównujmy auta z tego samego segmentu.
    u mnie wygrała, ale fakt faktem dorzucanie aut z innych segmentów nieco komplikuje porównania cenowe a skoro mamy burzliwą debatę dot. 1 segmentu to może faktycznie porzućmy inne.

paweł2
    co do Mazdy 3, jak na moje potrzeby za mały bagażnik. (Sedan bodajże nie miał wersji sport z benzyną 2.0). Reszta jak najbardziej OK. (no może dostęp do zamienników jeszcze)
  • Set
    Ambiente
    • 2010
    • 113

Przyśpieszenie

Ostatnio zauważyłem, że podczas depnięcia zdecydowanie na pedał gazu np. przy wyprzedzaniu - odczuwam silne wibracje [ drgania ] na pedale gazu - tak jakby koła "skakały" po drodze.

Przeważnie jadę 100 km / h.
    Wydaje mi się, że wcześniej tego nie było - oponki 2 sezon letni zaczynają.

To normalne jest ?
    Jeżeli nie - to co jest tego przyczyną ?

Aaaa ... to nie są stuki czy jakieś luzy !

Komentarz

• misiul
      Rider
      • 2011
      • 521

Obstawiam problem z przeniesieniem napędu - do weryfikacji zespół sprzęgła lub np koło dwumasowe. Jaki masz przebieg, jaki silnik? Przy jakich obrotach problem występuje?

Komentarz

• meridomaniak
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 875
        • Octavia II (1Z3)
        • BKD 2.0 TDI 140 KM

Set, u mnie takie coś przeszło po wyważeniu kół
        był Golf | jest Octavia

Komentarz

• Set
          Ambiente
          • 2010
          • 113

Przebieg 15000 km - 1.9 tdi BXE

Jak wolno wciskam pedał gazu nie ma problemu czy w czasie jazdy, ale jak nagle depnę pedał gazu to wtedy mam wrażenie, że koła jakby boksowały.

Szczególnie czuję to jak przyspieszam ze 110km do np 140 km / h.
          Na mniejszych szybkościach też, ale nie aż tak.

Komentarz

Zamieszczone przez Set
            Szczególnie czuję to jak przyspieszam ze 110km do np 140 km / h.
            podany zakres prędkości odzwierciedla najczęściej złe wyważenie kół. Jedyne co się nie zgadza, to fakt występowania problemu jedynie przy przyspieszaniu. Gdyby faktycznie problem pojawiał się tylko przy przyspieszaniu to problem będzie gdzieś indziej, natomiast gdyby jednak w trakcie jazdy z prędkością przelotową efekt występował nadal to najlepiej jednak zrobić to samo co meridomaniak podpowiedział.

Komentarz

• Set
              Ambiente
              • 2010
              • 113

Jutro pojadę na wyważenie kół - jak nie pomoże to chyba się umówię do ASO ...

Dzięki za poradę ...

Komentarz

Pracuję...